Thursday, March 11, 2010

Penat!!!!

Adoiii penat nya arini... Arini wa x masuk opis tp wa kena gie Airport ambik pekerja wa dari Indonesia & India..Tp arini agak 'sueh' la..

Sebelum wa gie Airport wa anta my mum ke Banting umah adik wa dia kata nak gie sana.. Nasib baik jln yg sama wa ley gie ke KLIA/LCCT.. Alamak jam da kul 10.30pg agak lambat da wa nie.. Handphone plak da menyalak2 berbunyi sure majikan tanya bile nak kuarkan pekerja2 dorg dr Airport..

Ok wa nak citer apa yg 'sueh' nya arini.. Satu, pasal kat KLIA td punya wa jerit mcm kucing ilang anak panggil pekerja dari India.. Smpai satu floor imigresen tu dengar sore wa sorg je.. Adoi mana la pegi 'keling' nie.. Hangin plak satu badan mencari x jumpa2.. Dkat 10kali gak wa paggil bru dia muncul di depan wa..

Wa tanya dia 'where do u go' dia kata dia ada kat tepi tu.. lu org pk la wa panggil dia kat tmpt dia lepak boleh ke dia x dgr wa menyalak2 pggil nama dia "KARTHIK PARAMASIVAM".. Apa lagi kena la dia sebijik ngn wa.. Tak ke SIAL da la wa nak rushing ke LCCT plak nak kuarkan pekerja2 yg da smpai mlm smlm (10/03/2010).. Arrrgggghhhh tension gleeerr... Waste my time x pasal2 wa kena tunggu turn plak nak berurusan ngn Imigresen bkn wa sorg je nak kuarkan pekerja, agen lain pun nak kuarkan.. dorg kuarkan bukan sorg dua tp dkat puluh2.. tak ke cam haraaam menunggu tok sorg je....

Ok satu bab tu da selesai... satu lagi BABI BETINA yg menyusah kan wa... nak soh wa kuarkan pekerja dia tp dia tak ley nak sabar ngn wa.. Ikot suka PUKI dia nak marah2 wa.. dia x tgk lagi kalo wa 'temper' camne.. Nak bising2 salah orang la... Dia ingat wa bersuka ria plak kat KLIA tu.. da la fashion x boleh blah.. nak datang airport mcm nak gie clubbing....

Tu la dia mslh2 yg wa hadapi kat Airport arini... kalo ada bahasa2 yg kurang menyenangan lu org.. Wa mintak maaf... Lagipun nie kan blog wa so ikot suka wa la nak guna bahasa apa.. hahahaha~

chow~~

-boy-

3 comments:

  1. golek golek kat sini dok baca entri.. hope x jangkit 'suwey' tu.. agagaga~

    ReplyDelete
  2. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ----==--Salam Aidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

    kelantan...
    Make ikke cicoh budu
    Jange lupo tamboh satar
    kelik rayo taksir laju
    Nanti rayo dale sepita

    Terengganu...
    Makang ubi jamang jepong
    Makang kepok cicah cuke
    Bulang pose mung bengong
    Bulang raye mung gile

    Pahang...
    Sepadan Pahang singgah berbuka
    Nasi dagang ikan patin
    Jange mu masam muko
    Raya makan rendang sadin

    Johor...
    Cegitu cegini awak suke
    Awak suke kite cerie
    Esok luse hari raye
    Sama-sama bersuke rie

    Melaka...
    Hawau kau berak merate
    Kaki bengkak ulau patok
    Kalu balik naik kerete
    Jangan pandu kalau ngantok

    N. Sembilan...
    Masak lomak cili api
    Campo dongan daun turi
    Hari rayo kolumpo sopi
    Tinggal penyamun dongan pencuri
    org kolumpo jgn kocik ati!!)

    Selangor/K.Lumpur...
    Wa cakap lu wa tak tau
    Tapi wa tipu sama lu
    Raya jangan buat tak tau
    Angpau ada bagi gua dulu

    Perak...
    Gulei tempoyak ikan mayong
    Deroyan busok tebok tupei
    Pandu hemat ingat kampong
    Ase(Asal) teman selamat sampei

    Kedah...
    Aloq Staq terketaq-ketaq
    Lapaq perut makan pau
    Macam mana tak ketaq
    Kena paksa bagi angpau

    Penang...
    Nasi kandaq kedai mamak
    Anak mami juai pesemboq
    Lepaih raya jgn dok triak
    Kalu ceti mai kot dapoq

    Perlis...
    Padangbesaq kecik aja
    Tempat siamlalu lalang
    Hari raya kita berbelanja
    Jangan sampai menambah utang

    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
    Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

    ReplyDelete